Прем'єр-міністр під час "гарячої лінії" поспілкувався із громадянами про пенсійну реформу, комунальні платежі та підвищення мінімальної заробітної плати

10.04.2017

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у понеділок  відвідав Урядовий контактний центр, куди громадяни направляють свої звернення до органів виконавчої влади.

Глава Уряду поспілкувався телефоном із громадянами та відповів на питання, що їх хвилювали, зокрема щодо збільшення платежів після введення абонентської плати за постачання газу, виплати заробітних плат після підвищення мінімальної заробітної плати удвічі до 3200 грн, планів Уряду щодо проведення пенсійної реформи, з питань соціального забезпечення, відбудови інфраструктури, а також обговорив ситуацію на тимчасово окупованих територіях із мешканцями Дебальцевого.

Так, Володимир Гройсман розповів громадянам про запроваджену урядову програму "Доступні ліки", що передбачає видачу хронічно хворим безкоштовних ліків проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми, що розпочала дію з 1 квітня. На сьогодні у програмі взяли участь близько 35 компаній-виробників, цей перелік буде розширюватися.

Також Прем’єр-міністр розповів громадянам, що Уряд планує проведення пенсійної реформи цього року, що дозволить підвищити пенсії в Україні вже з 1 жовтня.

"Ми готуємо зміни до пенсійного законодавства, які мають привести до того, щоб підвищити достатньо суттєво пенсії. Ми вважаємо, що 1 жовтня маємо вийти на те, щоб нарахувати людям пенсії по-новому. Єдине - нам треба, щоб нас підтримав Парламент, ми зараз над цим працюємо. Думаємо, що до середини літа вони нас мають підтримати. Таким чином, це питання буде урегульоване системно, ми зробимо оновлення пенсій і ваша пенсія, виходячи з вашого стажу та відрахувань, які ви зробили, суттєво збільшиться", - сказав Глава Уряду.

Коментуючи звернення щодо введення абонентської плати за постачання газу, Володимир Гройсман наголосив, що збільшення платежів для населення після такого рішення НКРЕКП є неприпустимим.

"Я вважаю, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) зробила величезну помилку, - зауважив Володимир Гройсман. - Коли вони почали розщеплювати транспортування і ціну газу, загальний рахунок у людей виріс".

У зв'язку з цим 3 квітня Глава Уряду звернувся до керівника НКРЕКП з проханням переглянути рішення про введення абонентської плати за постачання газу. У свою чергу НКРЕКП зупинила рішення про розмежування рахунків за газ та доставку палива, яке передбачало введення абонентної плати за постачання газу для різних категорій споживачів.

Прем’єр-міністр зазначив, що учора, у неділю, 9 квітня, провів нараду з цього питання та знову звернувся до керівника НКРЕКП з проханням не приймати жодних рішень, допоки не буде вирішено питання "щодо справедливої ціни".

Він зауважив, що тарифи на комунальні послуги затверджує не Уряд, а регулятор, що є незалежним органом.

Посилання: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=249899769&cat_id=244274130