В Урядовому контактному центрі на звернення громадян відповідали керівники органів виконавчої влади

6 червня 2017 року  Урядовий  контактний  центр  відвідали Голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів, виконуючий обов’язки Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олег Цвях, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак.

Посадовці ознайомилися з роботою урядової «гарячої лінії», яку забезпечує Центр, системою приймання звернень за єдиним телефонним номером 1545, через веб-сайт Урядового контактного центру та Урядовий портал.

Директор Центру Валерій Плохій поінформував керівників органів виконавчої влади про актуальні питання, з якими зверталися громадяни на урядову «гарячу лінію» з початку поточного року. Останнім часом у тематиці порушених у зверненнях питань виділились проблеми побутового обслуговування, комунального господарства,  будівництва та благоустрою. Однак і надалі актуальними для людей залишаються питання соціального захисту населення, у тому числі від заявників із Донбасу, діяльності посадових і службових осіб, охорони здоров’я,  земельних відносин.

Ярема Ковалів, Олег Цвях, Юрій Гримчак взяли участь у телевізійній програмі «Уряд на зв’язку з громадянами» та радіопрограмі «Під контролем», які створюються в Центрі на матеріалах звернень громадян.

Ярема Ковалів, відповідаючи на звернення, акцентував увагу на тіньовому  браконьєрському вилові  риби в Україні, який  оцінюється щонайменше в 200 млн грн. Для вирішення проблеми застосовується комплексний підхід із створення «рибного патруля», який вже діє у 17 областях країни, рибоохоронного органу із якісно іншими принципами та підходами до роботи, а також електронізацією галузі. Одним із досягнень відомства є повернення океанічного  риболовецького флоту. Водночас небайдужі громадяни у своїх зверненнях пропонували шляхи відновлення рибного господарства в країні.      

Виконуючий обов’язки Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олег Цвях розповів про пріоритетні напрями розвитку земельних відносин, протидію корупції. Громадяни просили прокоментувати нову методику проведення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затверджену рішенням Уряду наприкінці минулого року. Актуальним залишається питання щодо відведення земельних ділянок учасникам бойових дій.

Рік тому Урядом було прийнято рішення про утворення Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Про основні завдання новоствореного міністерства поінформував заступник Міністра Юрій Гримчак. Непрості питання отримання житла, підтримки дітей, які постійно або тимчасово проживають безпосередньо в населених пунктах, що знаходяться у зоні проведення АТО, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб потребують роз’яснень та вирішення.

Голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів відповідає на звернення громадян

В. о. Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олега Цвяха з роботою урядової «гарячої лінії» знайомить директор Урядового контактного центру Валерій Плохій

Заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак взяв участь у телепрограмі «Уряд на зв’язку з громадянами»

*  *  *

6 червня 2017 р. в Урядовому  контактному центрі урочисто вітали з професійним святом  – Днем журналіста представників засобів масової інформації: Національної суспільної телерадіокомпанії України, редакції газети «Урядовий кур’єр», Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», які у творчій співпраці  з Центром інформують суспільство  про роботу урядової «гарячої лінії», через яку здійснюється взаємодія Уряду з громадськістю, оперативне реагування на суспільні проблеми.

Директор Урядового контактного центру Валерій Плохій привітав представників засобів масової інформації з професійним святом – Днем журналіста