Навчальні семінари в Урядовому контактному центрі

В Урядовому контактному центрі 18 травня 2017 р. відбулися навчальні семінари за участю керівників і відповідальних працівників Міністерства соціальної політики України, Департаменту патрульної поліції Національної поліції України та представників міжнародних і громадських організацій для фахівців Центру.

Заступник Міністра соціальної політики України Микола Шамбір представив основні положення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій», що пропонує Уряд у рамках пенсійної системи, яка має запрацювати після ухвалення українським Парламентом з 1 жовтня 2017 року. Серед ключових аспектів майбутньої пенсійної реформи – осучаснення пенсій, запровадження нової формули розрахунку виплат на основі єдиного показника середньої заробітної плати, запровадження гнучкого коридору пенсійного віку та страхового стажу, що дозволить зменшити тіньову зайнятість населення, можливість «доплати» за стаж, зняття  з 2018 року дострокового виходу на пенсії для освітян, лікарів, працівників соціальної сфери, а також збільшення ставки ЄСВ (на 15 та 7%) для шкідливих та важких виробництв, де пільговий вихід на пенсію для працівників буде збережено. Також наголосив, що розробляючи пенсійну реформу, Уряд не передбачає підвищення пенсійного віку.

Навчання працівників Урядового контактного центру за участю
заступника Міністра соціальної політики Миколи Шамбіра 

Представники Міністерства соціальної політики та Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні провели навчальний семінар на тему «Ідентифікація осіб, які постраждали від торгівлі людьми», під час якого учасники детально дізнались про злочин «торгівля людьми», форми експлуатації, методи вербування та контролю над постраждалими. Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович розповіла учасникам про державну політику у сфері протидії торгівлі людьми, механізм перенаправлення осіб, які постраждали від цього злочину, та специфіку надання їм допомоги. Важливо використовувати всі можливі ресурси, аби змінити ситуацію щодо вербування громадян України для подальшої торгівлі.

Заступник Міністра соціальної політики Наталія Федорович
проводить навчання  з фахівцями Урядового контактного центру

Про забезпечення оперативного розгляду звернень заявників, що надходять на урядову «гарячу лінію», йшлося під час наради-семінару за участю посадових осіб та керівництва Урядового контактного центру і Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, відповідальних за співпрацю з Урядовим контактним центром. Директор установи Валерій Плохій ознайомив присутніх із системою приймання та опрацювання звернень на урядову «гарячу лінію», вимогами щодо вчасного і всебічного розгляду звернень громадян з питань роботи поліції.

Учасники наради-семінару Департаменту патрульної поліції Національної поліції України зазначили, що звернення громадян мають велике значення для вдосконалення роботи патрульної поліції.

Учасники наради-семінару